Ναυτία και έμετος: Η Norma ανακαλεί κατεψυγμένο προϊόν

Η εταιρεία τροφίμων Norma μόλις ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία ανάκλησης. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρών αντιδράσεων για τους πάσχοντες από άσθμα όταν τρώνε διάφορους τύπους γαρίδας.

Η Norma ανακαλεί διάφορους τύπους γαρίδας σε διάφορα γερμανικά κρατίδια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις γιγάντιες γαρίδες (615 γραμμάρια) της μάρκας “Fjordkrone”, οι οποίες παράγονται από την εταιρεία HMF Food Production GmbH & Co. KG και διανέμεται από τη Norma.

Επηρεάζονται όλες οι ημερομηνίες και οι παραλλαγές. Σύμφωνα με την εταιρεία, ανιχνεύθηκε το μη δηλωμένο αλλεργιογόνο διοξείδιο του θείου.

Σοβαρά παράπονα μετά την κατανάλωση

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Βαυαρίας (LGL), το διοξείδιο του θείου είναι καλά ανεκτό από τους περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο, για ορισμένους ανθρώπους, η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν διοξείδιο του θείου ή θειώδες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αντιδράσεις δυσανεξίας, όπως ασθματικές αντιδράσεις.

Ιδιαίτερα επηρεάζονται από αυτή τη δυσανεξία ορισμένοι ασθενείς με άσθμα, σύμφωνα με την LGL.

Μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν διοξείδιο του θείου, οι επηρεαζόμενοι συχνά εμφανίζουν γαστρεντερικά ενοχλήματα, ήπιες δερματικές αντιδράσεις, κνησμό ή πονοκεφάλους.

Ωστόσο, ιδίως οι ασθματικοί μπορεί επίσης να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Όπως τονίζει η Norma στο δελτίο τύπου, οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν τα προϊόντα που επηρεάζονται σε οποιοδήποτε κατάστημα και θα τους επιστραφεί η τιμή αγοράς – ακόμη και χωρίς απόδειξη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.