Γερμανία: Οι κήποι με χαλίκι μπορεί να απαγορευτούν

Σχεδόν κάθε μέρα, λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις στη δικαστική αίθουσα που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη ζωή μας…

Ξέρετε τι είναι οι κήποι με χαλίκι; Πρόκειται για περιοχές εδάφους που είναι καλυμμένες με πέτρες σε μεγάλη έκταση. Τα φυτά δεν εμφανίζονται ή εμφανίζονται μόνο σε μικρούς αριθμούς.

Οι κήποι με χαλίκι επικρίνονται, ιδίως από τις ενώσεις προστασίας της φύσης, για την οικολογική τους αξία και την αρνητική τους επίδραση στο τοπικό μικροκλίμα.

Παρ’ όλα αυτά, μία οικογένεια αποφασίζει να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος σχεδιασμού στην ιδιοκτησία της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα χαλικοστρώματος. Η αρμόδια πόλη Diepholz στην Κάτω Σαξονία, ωστόσο, εξέδωσε εντολή οικοδομικού κώδικα λόγω παραβίασης διατάξεων του κώδικα της Κάτω Σαξονίας.

Οι εν λόγω κανονισμοί ορίζουν ότι όλες οι περιοχές ενός ακινήτου που δεν είναι δομημένες πρέπει να είναι χώροι πρασίνου, εκτός εάν χρησιμοποιούνται για άλλους επιτρεπόμενους σκοπούς.

Η οικογένεια προσφεύγει νομικά κατά της διαταγής αυτής και χάνουν.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Lüneburg αιτιολογεί την απόφαση ως εξής: “Οι χώροι πρασίνου χαρακτηρίζονται από φυσικές ή φυτεμένες εκτάσεις που καλύπτονται από φυτά.

Τα πέτρινα στοιχεία μπορούν να έχουν μόνο δευτερεύοντα χαρακτήρα. Στην προκειμένη περίπτωση, η σχέση είναι ακριβώς η αντίθετη”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.