Γερμανία: Παραδοσιακός οίκος μόδας κλείνει μετά από 161 χρόνια

Μια εποχή φτάνει στο τέλος της: πολύ σύντομα, ένας παραδοσιακός οίκος μόδας στο Pinneberg θα αποτελέσει παρελθόν. Η εκκαθάριση είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το κέντρο της πόλης του δήμου Πίννεμπεργκ του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν χάνει ένα παραδοσιακό κατάστημα: μετά από 161 χρόνια, ο οίκος μόδας Kunstmann κλείνει οριστικά.

Ο οίκος μόδας Pinneberg δεν έχει χρεοκοπήσει

Το γεγονός ότι πολλοί πελάτες εκμεταλλεύτηκαν τις προσφορές είναι εμφανές από τα ράφια του χώρου πώλησης των 2.000 τετραγωνικών μέτρων: “Το 80% των προϊόντων έχει πωληθεί”, λέει στην “Abendblatt” ο Hermann Wilhelm Kunstmann, ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Είναι η πέμπτη γενιά που διευθύνει τον οίκο, ο οποίος λειτούργησε για πρώτη φορά ως βαφείο το 1862 και επεκτάθηκε σε κατάστημα ρούχων.

“Υπάρχει μια αίσθηση μελαγχολίας, επίσης μεταξύ των πελατών μας. Αλλά πρέπει να ελέγξετε πόσο βιώσιμη είναι η επιχείρηση”, λέει ο Kunstmann στην “Abendblatt”.

Τονίζει ότι η εταιρεία δεν έχει πτωχεύσει – πρόκειται για ένα κλασικό κλείσιμο επιχείρησης.

Θέλει να ευχαριστήσει τους 20 υπαλλήλους του, οι οποίοι τον στήριξαν μέχρι τέλους και οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη βρει νέες θέσεις εργασίας, με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ελληνικό εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Kunstmanns συνδέονται στενά με την πόλη

Για την Pinneberg, σε κάθε περίπτωση, το κλείσιμο της οικογενειακής επιχείρησης αποτελεί μεγάλη απώλεια.

Σύμφωνα με την “Abendblatt”, ο Κούνστμαν μόλις τιμήθηκε ως προστάτης της πόλης στη δεξίωση της Πρωτοχρονιάς, ενώ η οικογένεια υποστηρίζει επίσης την VfL Πίννεμπεργκ, χορηγώντας ομάδες νέων και συμμετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο.

Συμμετείχαν επίσης στην ίδρυση του μάρκετινγκ της πόλης και του χριστουγεννιάτικου χωριού, υποστήριξαν τα ταξίδια στο Hörnum, ξεκίνησαν τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό και συμμετείχαν στην επιχειρηματική κοινότητα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.