Γερμανία: Σκότωνε ασθενείς για να παίζει με το κινητό του!

Φέρεται να νάρκωσε ασθενείς για να μην έχει πολύ δουλειά – σε δύο περιπτώσεις θανάσιμα. Στο Μόναχο, ένας 26χρονος νοσοκόμος πρέπει να λογοδοτήσει.

Η δίκη ενός νοσοκόμου σε κλινική του Μονάχου, ο οποίος φέρεται να σκότωσε δύο ασθενείς, αρχίζει στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου Ι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσπάθησε επίσης να δολοφονήσει άλλους τρεις ασθενείς.

Η εισαγγελία του Μονάχου Ι απήγγειλε στον 26χρονο κατηγορίες για φόνο, απόπειρα δολοφονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οι ασθενείς ήταν 80 και 89 ετών.

Στο κατηγορητήριό, η εισαγγελία υποθέτει δύο χαρακτηριστικά δολοφονίας: Αδιαντροπιά και ευτελή κίνητρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία και την ανυπεράσπιστη κατάσταση των θυμάτων στο λεγόμενο θάλαμο ανάνηψης, έναν ενδιάμεσο θάλαμο μεταξύ της μονάδας εντατικής θεραπείας και του κανονικού θαλάμου, και τα νάρκωσε ώστε να έχει λίγη ησυχία για να παίξει στο κινητό του τηλέφωνο ή να πιει αλκοόλ.

“Με τον τρόπο αυτό, αποδέχθηκε ότι η καταστολή των ασθενών θα μπορούσε να έχει θανατηφόρο αποτέλεσμα”, ανακοίνωσε η εισαγγελία για το κατηγορητήριο.

Δικηγόρος υπεράσπισης: ο κατηγορούμενος θέλει να ομολογήσει

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σειρά των εγκλημάτων έλαβε χώρα το 2020. Ένας από τους ασθενείς του κατηγορούμενου εκείνη την εποχή ήταν ο συγγραφέας Hans Magnus Enzensberger – ο οποίος πέθανε το 2022 – όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ömer Sahinci, ο κατηγορούμενος θα παραδεχθεί τις κατηγορίες στη δίκη: “Ο πελάτης μου θα μιλήσει ο ίδιος λεπτομερώς για τα αδικήματα στην κύρια ακροαματική διαδικασία και θα προβεί σε ομολογία”, δήλωσε στο Deutsche Presse-Agentur.

Η υπόθεση θυμίζει τον δολοφόνο ασθενών Niels Högel, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο  “νοσοκόμος του θανάτου” και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για 85 δολοφονίες από το περιφερειακό δικαστήριο του Όλντενμπουργκ το 2019.

Εργαζόταν ως νοσηλευτής στην εντατική ιατρική σε νοσοκομεία του Oldenburg και του Delmenhorst, όπου σκότωσε συνολικά 85 ασθενείς χορηγώντας φάρμακα χωρίς ιατρική ένδειξη, σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης