Επανάσταση: Η Audi μετονομάζει δημοφιλείς σειρές μοντέλων

Μέχρι τώρα, η Mercedes, η BMW κ.α. χρησιμοποιούσαν πρόσθετες ονομασίες για να διακρίνουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα από εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Audi το έχει πλέον βαρεθεί αυτό – και αλλάζει τα ονόματα των σειρών μοντέλων της.

Η ηλεκτρονική κινητικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποχαιρετούν σταδιακά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και περιλαμβάνουν όλο και περισσότερες αμιγώς ηλεκτρικές σειρές μοντέλων στα χαρτοφυλάκιά τους.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έθεσε και συνεχίζει να θέτει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα για όλες τις μάρκες: πώς προσδιορίζετε τα ηλεκτρονικά μοντέλα;

Μέχρι τώρα, οι προσθήκες στην ονομασία του μοντέλου χρησίμευαν για τη διάκριση των e-cars από τα μοντέλα εσωτερικής καύσης.

Στη Mercedes, η συντομογραφία EQ προηγείται της πραγματικής σειράς μοντέλων, στην BMW ένα απλό i – και στην Audi, τον premium κατασκευαστή από το Ingolstadt, η προσθήκη της ονομασίας e-tron υποδηλώνει ότι το αυτοκίνητο αντλεί το “καύσιμό” του εν μέρει (στην περίπτωση των υβριδικών οχημάτων) ή εξ ολοκλήρου από την πρίζα.

Ωστόσο, αυτό όχι μόνο οδηγεί στο να γίνονται οι ονομασίες των αυτοκινήτων σημαντικά πιο ογκώδεις, αλλά προκαλεί και σύγχυση: για παράδειγμα, υπάρχει το Audi Q8, ένα πολυτελές SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης, και από τον Νοέμβριο του 2022 και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Audi Q8 e-tron.

Εκτός από το όνομα, τα δύο οχήματα δεν έχουν τίποτα κοινό. Προκειμένου να ξεκαθαρίσει αυτή η σύγχυση των ονομάτων, ο κατασκευαστής με έδρα το Ίνγκολσταντ θα μετονομάσει απλώς πολλές σειρές μοντέλων στο μέλλον.

Αυτό αναφέρει η Heilbronner Stimme, η οποία έχει καλές διασυνδέσεις στους κύκλους της Audi.

Το σχέδιο είναι να δοθεί στις ηλεκτρικά κινούμενες σειρές ένας ζυγός αριθμός, ενώ στις συμβατικά κινούμενες σειρές ένας μονός αριθμός.

Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει: A4, A6, A8, Q4, Q6, Q8 (κ.λπ.) θα είναι τα ηλεκτρονικά μοντέλα του ομίλου στο μέλλον, A3, A5, A7, Q3, Q5, Q7 τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Για τους γνώστες της μάρκας, ωστόσο, αυτό σημαίνει μια τεράστια αλλαγή, καθώς οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης των A4 και A6 – οι δημοφιλείς σειρές μοντέλων της μεσαίας και της ανώτερης μεσαίας τάξης, αντίστοιχα – θα αποκτήσουν νέα ονόματα.

Το A4 θα γίνει το A5 και το A6 το A7, γεγονός που οδηγεί σε μια άλλη συνέπεια που θα είναι δύσκολο να διαχειριστούν οι φαν: Τα προηγούμενα κουπέ A5 και A7 δεν θα λάβουν πλέον άμεσους διαδόχους.

Το πώς θα προχωρήσει ο premium κατασκευαστής του Ingolstadt με την ονοματολογία του, όταν δεν θα υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είναι προς το παρόν άγνωστο.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό η Audi να επιστρέψει στην παλιά της σύμβαση ονοματοδοσίας κάποια στιγμή στο μέλλον.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.