Σοκ τιμών στο Oktoberfest; Η πόλη του Μονάχου αντιδρά

Οργή μεταξύ των ιδιοκτητών εστίασης: Επειδή μια πρωτοβουλία ζητά ένα Oktoberfest μόνο με βιολογικά τρόφιμα, οι εστιάτορες βάλλουν κατά της υποτιθέμενης “σχεδιασμένης οικονομίας”.

Ο σύλλογος γαστρονομίας Dehoga απέρριψε σθεναρά το αίτημα για ένα εντελώς βιολογικό Wiesn. “Είναι απλώς μη ρεαλιστικό”, γράφει η Dehoga σε δελτίο τύπου.

“Οι όροι δίκαιο, βιολογικό, περιφερειακό και δίκαιο εμπόριο ακούγονται ωραίοι, αλλά η βιωσιμότητα περιλαμβάνει επίσης την έννοια της οικονομίας”, απαντά ο επικεφαλής της βαυαρικής Dehoga Thomas Geppert στα αιτήματα μιας πρωτοβουλίας του Μονάχου.

Η πρωτοβουλία αυτή θέλει μόνο βιολογικά παραγόμενα τρόφιμα στο Oktoberfest του Μονάχου μέχρι το 2035. Αλλά δεν είναι μόνο ότι τα αγαθά που απαιτούνται για αυτό δεν θα είναι διαθέσιμα.

“Μια επίσκεψη στο Oktoberfest θα ήταν τότε απρόσιτη για τους περισσότερους ανθρώπους”, λέει ο Geppert.

Το αφεντικό του Oktoberfest, ο Clemens Baumgärtner, είχε επίσης ήδη μιλήσει ξεκάθαρα κατά της απαίτησης. Η δεύτερη δήμαρχος του Μονάχου Katrin Habenschaden θέλει να συζητήσει το θέμα..

Τι θα κόστιζε μια βιολογική μπύρα στο Oktoberfest

Η εφημερίδα “Bild” επικαλείται έναν υπεύθυνο μπυραρίας ο οποίος υπολογίζει ότι μισή βιολογική μπύρα θα κόστιζε 28 ευρώ, διπλάσια από ό,τι πριν.

Η Maß θα ήταν περίπου 20 αντί για 13 ευρώ. “Αν αυτό εφαρμοστεί, θα έχουμε ξανά ένα Oktoberfest όπως μετά τον πόλεμο”, λέει.

“Οι οικογένειες μοιράζονται μισό κοτόπουλο. Ο πατέρας παίρνει το μπούτι, η μητέρα το στήθος και τα παιδιά τη φτερούγα”.

Η πρωτοβουλία δικαιολογεί το αίτημά της λέγοντας ότι “ο πόνος των ζώων, η εξαφάνιση των ειδών και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, για παράδειγμα στη βιομηχανία κρέατος δεν είναι βιώσιμες”.

Ως εκ τούτου, ακόμη και ένα μεγάλο γεγονός όπως το Oktoberfest πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό – η πρωτοβουλία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ετικέτα βιολογικών προϊόντων.

Στον Dehoga, ωστόσο, αυτό δεν αρέσει καθόλου – και έχει ξεκινήσει μια θεμελιώδη κριτική.

Υποτιθέμενη σχεδιασμένη οικονομία λόγω των βιολογικών τροφίμων στο Oktoberfest

“Τι είναι δίκαιο σε αυτό; Θέλουμε να είμαστε εκεί για όλους, άλλωστε το Wiesn είναι μια λαϊκή γιορτή”, λέει ο Geppert. “Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν είναι το σύνθημα”.

Τα απαιτούμενα πράγματα υπάρχουν στο Wiesn εδώ και πολύ καιρό, αλλά μόνο ως ένα συστατικό στοιχείο. Αλλά οι επισκέπτες είναι αυτοί που αποφασίζουν για την κατανάλωση.

“Και δεν νομίζω ότι κανείς θέλει πραγματικά μια σχεδιασμένη οικονομία στην οποία μια μικρή ομάδα αποφασίζει τι είναι καλό για τους ανθρώπους και τι όχι”, λέει ο Geppert.

Στη Γερμανία, λέει, ο καθένας είναι αρκετά ώριμος για να αποφασίσει μόνος του τι θέλει. “Δεν χρειάζονται κανονισμοί τρίτων για το τι πρέπει να τρώει κανείς και τι όχι”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.