Το Ντόρτμουντ είναι προπύργιο κοκαΐνης σε παγγερμανικό επίπεδο

Μια μελέτη δείχνει: Το Ντόρτμουντ έχει την υψηλότερη χρήση κοκαΐνης στη Γερμανία μετά το Βερολίνο. Η πόλη προηγείται επίσης κατά πολύ στη χρήση αμφεταμινών.

Το 2022, το Ντόρτμουντ είχε τη δεύτερη υψηλότερη κατανάλωση κοκαΐνης στη Γερμανία.

Αυτό προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που προέκυψαν από ανάλυση λυμάτων για υπολείμματα ναρκωτικών, τα οποία δημοσίευσε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ).

Σύμφωνα με τη μελέτη, στα λύματα της πόλης της περιοχής του Ρουρ υπήρχαν 350 χιλιοστόγραμμα υπολειμμάτων κοκαΐνης ανά 1.000 κατοίκους κάθε μέρα πέρυσι.

Μόνο στο Βερολίνο καταναλώνεται περισσότερη κοκαΐνη, σύμφωνα με την έρευνα: Εδώ η τιμή είναι 541 χιλιοστόγραμμα ανά 1.000 κατοίκους.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση του καταλόγου των γερμανικών πόλεων όπου καταναλώθηκε η περισσότερη κοκαΐνη βρίσκονται το Μόναχο και το Μαγδεμβούργο.

Ακολουθούν οι πόλεις Saarbrücken, Dülmen, Erfurt και Νυρεμβέργη.

Υψηλή η χρήση αμφεταμίνης και στο Ντόρτμουντ

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ωστόσο, η κατανάλωση κοκαΐνης το 2022 μειώθηκε κατά 36%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, κατά το πανδημικό έτος 2021, υπήρχαν 477 χιλιοστόγραμμα υπολειμμάτων κοκαΐνης ανά 1.000 άτομα στα λύματα του Ντόρτμουντ κάθε μέρα.

Οι κάτοικοι της πόλης προηγούνται επίσης κατά πολύ στην κατανάλωση αμφεταμίνης: Εδώ, το Ντόρτμουντ βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 192 χιλιοστόγραμμα του ναρκωτικού στα λύματα.

Μόνο στο Saarbrücken και στο Dülmen λαμβάνονται περισσότερες αμφεταμίνες.

Το ΕΚΠΝΤ συλλέγει δεδομένα για τα λύματα από το 2011 για να εκτιμήσει τη χρήση παράνομων ναρκωτικών σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Περισσότερες από 100 ευρωπαϊκές πόλεις αναλύονται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης