Το Βερολίνο αναδείχθηκε πρωτεύουσα και της κοκαΐνης στη Γερμανία

Το Βερολίνο – μία από τις πρωτεύουσες των πάρτι στον κόσμο – βρέθηκε να έχει υψηλά υπολείμματα κοκαΐνης στο νερό του.

Η κατανάλωση MDMA και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης αυξάνεται επίσης μεταξύ των διασκεδαστών και των κατοίκων της πόλης.

Το Βερολίνο καταναλώνει περισσότερη κοκαΐνη από οπουδήποτε αλλού στη Γερμανία

Οι νεοεισερχόμενοι στη σκηνή των πάρτι του Βερολίνου μπορεί να μείνουν έκπληκτοι όταν πρόκειται για το πόσο απροκάλυπτα οι Βερολινέζοι σνιφάρουν τις μυστηριώδεις λευκές σκόνες στα νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Τι μπορεί να είναι αυτό; Λοιπόν, μια πανευρωπαϊκή μελέτη των υγρών αποβλήτων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αποκάλυψε ότι το ναρκωτικό επιλογής των Βερολινέζων είναι η κοκαΐνη.

Στο Βερολίνο καταναλώνεται περισσότερη κοκαΐνη από οπουδήποτε αλλού στην ομοσπονδιακή δημοκρατία και η κατανάλωση αυξάνεται στη γερμανική πόλη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το koksen (λήψη κοκαΐνης) έχει γίνει 58% πιο δημοφιλές, σύμφωνα με την ανάλυση των υδάτων της πόλης.

Το MDMA και, ανησυχητικά, η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη γίνονται επίσης όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των Βερολινέζων που κάνουν πάρτι.

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύθηκαν τα λύματα 100 γερμανικών πόλεων. Μετά την πρωτεύουσα, το Ντόρτμουντ και το Μόναχο βρέθηκαν να έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών κοκαΐνης.

Στην τέταρτη θέση δεν ήταν η τραπεζική πρωτεύουσα Φρανκφούρτη αλλά, παραδόξως, το Μαγδεμβούργο στη Σαξονία-Άνχαλτ.

Το Ντόρτμουντ είναι προπύργιο κοκαΐνης σε παγγερμανικό επίπεδο

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις προτιμούν το MDMA από την κοκαΐνη

Αν και οι Βερολινέζοι λατρεύουν να πουδράρουν τη μύτη τους, οι κάτοικοι της Αμβέρσας, της Κωνσταντινούπολης, της Πράγας, της Ρίγας, της Βαρκελώνης και του Μιλάνου συνηθίζουν να το κάνουν ακόμη πιο τακτικά.

Μετά από μια σταθερή περίοδο μεταξύ 2011 και 2015, “το 2016 σηματοδότησε ένα σημείο καμπής” γράφει η έκθεση, μετά το οποίο η κατανάλωση κοκαΐνης αυξάνεται κάθε χρόνο στην πλειονότητα των πόλεων.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το MDMA εκτοπίζει την κοκαΐνη ως το προτιμώμενο ναρκωτικό. Το νερό στο Βέλγιο, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία διηγείται την ιστορία μιας άγριας νύχτας.

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Γερμανία, ωστόσο, το Βερολίνο βρέθηκε επίσης στην κορυφή όσον αφορά την κατανάλωση MDMA, με 48 χιλιοστόγραμμα να καταναλώνονται καθημερινά ανά 1.000 κατοίκους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης