Ασπρόμαυρες πινακίδες κυκλοφορίας που υπάρχουν μόνο στη Βαυαρία

Αυτές οι ασπρόμαυρες πινακίδες κυκλοφορίας υπάρχουν μόνο στη Βαυαρία: Τι κρύβεται πίσω από αυτές;

Γύρω από τον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Holledau στους αυτοκινητόδρομους A9 και A93 υπάρχουν στρογγυλές ασπρόμαυρες πινακίδες κυκλοφορίας. Μέχρι στιγμής, μόνο στη Βαυαρία. Σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι σημαίνουν.

Τι σημαίνουν οι στρογγυλές, ασπρόμαυρες πινακίδες κυκλοφορίας, που μέχρι στιγμής παρατηρούνται μόνο στη νότια Βαυαρία;

Πιο συγκεκριμένα, γύρω από τον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Holledau στους αυτοκινητόδρομους A9 και A93;

Βρίσκονται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων και ξεχωρίζουν επειδή μοιάζουν εντελώς διαφορετικές από τις συνηθισμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

13 πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους A9 και A93 μέχρι στιγμής

Αν και αυτές οι λεγόμενες πινακίδες ορόσημα δεν έχουν καμία σημασία για τους οδηγούς, είναι σημαντικές για την οδική κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής, 13 από αυτές τις πινακίδες υπάρχουν στον A9 μεταξύ του Pfaffenhofen και του κόμβου Holledau και στον A93 προς Regensburg μέχρι την έξοδο Wolnzach.

Οι στρογγυλές πινακίδες, πλάτους περίπου 70 εκατοστών, παρουσιάζουν μια ασπρόμαυρη δομή από κύκλους, τέταρτα κύκλων και τρίγωνα.

Πινακίδες για την καθοδήγηση των αυτοκινούμενων οχημάτων

Ο λόγος για τις πινακίδες είναι η αυτόνομη οδήγηση. Τα αυτοματοποιημένα οχήματα πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, εξηγεί η Autobahn GmbH des Bundes στο Merkur.de.

Μόνο τότε μπορούν να κατευθύνονται με ακρίβεια κατά μήκος του οδοστρώματος. Οι ειδικές πινακίδες ορόσημων στο πεδίο δοκιμών του ψηφιακού αυτοκινητόδρομου αποτελούν σημαντικό σημείο αναφοράς.

Ως σταθερά σημεία, εντοπίζουν την ακριβή θέση.

Τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίζουν την ακριβή θέση τους ανεξάρτητα με τη βοήθεια αυτών των πινακίδων κυκλοφορίας σε συνδυασμό με έναν χάρτη και έναν αισθητήρα.

Οι πινακίδες κυκλοφορίας δεν έχουν καμία σημασία για τους οδηγούς συνηθισμένων αυτοκινήτων.

Το ασυνήθιστο σχήμα και χρώμα επιλέχθηκαν σκόπιμα, σύμφωνα με τις αρχές. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να τις μπερδέψει με τις “πραγματικές” πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο Α9 ως δοκιμαστικό τμήμα του πιλοτικού έργου

Η εισαγωγή των νέων πινακίδων κυκλοφορίας αποτελεί μέρος του πιλοτικού έργου “Digitales Testfeld Autobahn” (DTA).

Το έργο, το οποίο συγκλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, αποσκοπεί στη δοκιμή σύγχρονων συστημάτων και τεχνολογιών σε πραγματική κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A9 στη Βαυαρία.

Ο A9 είναι κατάλληλος λόγω της φύσης του: το λοφώδες τοπίο, οι καμπύλες και οι εναλλασσόμενες λωρίδες αποτελούν ιδανικές συνθήκες για μια δοκιμαστική διαδρομή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.