Διακοπές 2023: Οι χώρες τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγετε

Αναταραχές, τρομοκρατικές απειλές και μολυσματικές ασθένειες: Αν θέλετε να ταξιδέψετε, πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα. Ο διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης “Risk Map” δείχνει σε ποιες χώρες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί το 2023.

Όποιος σχεδιάζει ένα ταξίδι θα πρέπει γενικά να ενημερώνεται εκ των προτέρων για την ασφάλεια στην αντίστοιχη χώρα.

Ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων, η πολιτική αναταραχή, αλλά και οι φυσικοί κίνδυνοι ή η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης συχνά αποτελούν ανυπολόγιστο κίνδυνο ασφάλειας για τους ταξιδιώτες.

Ποιες ταξιδιωτικές χώρες είναι ασφαλείς – ποιες όχι; Ένας διαδραστικός χάρτης που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία International SOS παρέχει μια βάση.

Κατάταξη σε κλάσεις ασφαλείας: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψετε

Ο λεγόμενος “Χάρτης Ταξιδιωτικού Κινδύνου” ενημερώνεται συνεχώς και κατατάσσει τις χώρες σε διαφορετικά χρώματα και πέντε κατηγορίες ασφαλείας.

Ενώ οι χώρες που σημειώνονται με ανοιχτό πράσινο χρώμα ενέχουν “ασήμαντο κίνδυνο ασφάλειας” για τους ταξιδιώτες, οι χώρες που σημειώνονται με σκούρο κόκκινο χρώμα ενέχουν “εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο ασφάλειας”.

Στο ενδιάμεσο είναι το ανοιχτό κόκκινο (πολύ υψηλός κίνδυνος), το πορτοκαλί (μέτριος κίνδυνος) και το κίτρινο (χαμηλός κίνδυνος).

Ωστόσο, η ταξινόμηση των κινδύνων δεν αφορά μόνο τη βία, τις ταραχές και το μικροέγκλημα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας και διάσωσης ή την ευπάθεια μιας χώρας σε φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον χάρτη του 2023, υπάρχει εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος ασφάλειας στην Ουκρανία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Υεμένη, το Μάλι, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τμήματα του Κονγκό.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η νότια Μοζαμβίκη αναφέρονται επίσης.

Οι ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια (ανοιχτό πράσινο χρώμα) είναι η Ελβετία, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Δανία, καθώς και η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Γροιλανδία.

Επιπλέον, υπάρχει ένας άλλος χάρτης που ταξινομεί τον ιατρικό κίνδυνο σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Υπάρχουν μολυσματικές ασθένειες στη χώρα όπου θέλετε να πάτε διακοπές; Πώς είναι η πρόσβαση σε φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη και ποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν ρόλο;

Ο χάρτης κινδύνων παρέχει επίσης απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Προβλήματα και στη Γερμανία

Εκτός από τις αξιολογήσεις κινδύνου για την ιατρική περίθαλψη και τους κινδύνους ασφάλειας παγκοσμίως, ένας τρίτος χάρτης δείχνει τον κίνδυνο για την ψυχική υγεία στις χώρες.

Αν και αυτό δεν έχει απαραίτητα αντίκτυπο στις διακοπές, έχει αντίκτυπο στην τοπική ζωή. Ο παγκόσμιος χάρτης δείχνει, για παράδειγμα, ότι στη Γερμανία πάνω από το 15% του πληθυσμού έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αυτό τοποθετεί τη Γερμανία στον πάτο του καταλόγου στην Ευρώπη. Αντίθετα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν τα περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας στην Ευρώπη.

Κατ’ αρχήν, ωστόσο, οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να ενημερώνονται για τους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς μόνο κοιτάζοντας τις έγχρωμες σημάνσεις στο χάρτη κινδύνου.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύει συνεχώς ενημερωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές και συμβουλές ασφαλείας για όλες τις χώρες, οι οποίες παρέχουν λεπτομερή επισκόπηση της κατάστασης ασφαλείας στην εκάστοτε χώρα.

Περισσότερα: Χάρτης Ταξιδιωτικού Κινδύνου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.