Γερμανία – Καιρός: Έρχεται ένας θερμός Φεβρουάριος

Αφού σημειώθηκε ο πιο ζεστός Ιανουάριος μέχρι στιγμής από την έναρξη των καταγραφών, οι μετεωρολόγοι στη Γερμανία προβλέπουν τώρα έναν Φεβρουάριο θερμότερο από το συνηθισμένο, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει προβλήματα στα θέρετρα χειμερινών σπορ.

Η Γερμανία γίνεται όλο και πιο ζεστή. Κάθε δεκαετία, από τη δεκαετία του ’60, ήταν θερμότερη από την προηγούμενη και ο ρυθμός συνεχίζει να αυξάνεται, ανέφερε η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) στην τελική της εκτίμηση για το κλίμα του περασμένου έτους που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

“Βιώνουμε τώρα καυτές περιόδους και εντάσεις που στην πραγματικότητα δεν θα περιμέναμε από τα κλιματικά μοντέλα εδώ και μερικές δεκαετίες”, δήλωσε ο Αντρέας Μπέκερ, επικεφαλής του τμήματος παρακολούθησης του κλίματος της DWD.

“Από το έτος 1881, έχουμε τώρα μια αύξηση της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας στη Γερμανία κατά 1,7 C”, δήλωσε ο Becker.

Πρόσθεσε ότι η αύξηση αυτή μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου -που συνήθως θεωρείται η κορύφωση του χειμώνα- ήταν φέτος θερμότερο από ποτέ, κατά 8,2 C πάνω από το μέσο όρο.

Αλλά ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν και να φέρουν παγετό και χιονοπτώσεις αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο μετεωρολόγος Dominik Jung από το wetter.net, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική για μια σοβαρή ψυχρή περίοδο ή μια έντονη έναρξη του χειμώνα.

Ο μετεωρολόγος Alban Burster από το wetter.com, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο Ιανουάριος θα παραμείνει κυρίως ομιχλώδης και υγρός.

Κοιτάζοντας προς το Φεβρουάριο, φαίνεται πιθανό ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τάση αύξησης της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος Jung δήλωσε ότι αναμένει ο δεύτερος μήνας του 2023 να είναι “σχεδόν ένα είδος “θερμού” Φεβρουαρίου” – κατά μέσο όρο δύο έως τρεις βαθμούς θερμότερος από τον κλιματικό μέσο όρο.

Καλά νέα για κάποιους στη Γερμανία

Για την εποχή των χειμερινών σπορ, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι “καταστροφή”, δήλωσε ο Γιουνγκ.

Η πενιχρή χιονόπτωση είναι άσχημα νέα για τους λάτρεις των σπορ και τους φορείς εκμετάλλευσης των αναβατήρων σκι, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη χρήση τεχνητού χιονιού – με σημαντικό κόστος.

Ωστόσο, για όσους ελπίζουν να εξοικονομήσουν χρήματα από τους λογαριασμούς θέρμανσης των σπιτιών τους, οι ζεστοί χειμερινοί μήνες, προς το παρόν, είναι καλά νέα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης