Γερμανία: Το SPD απαιτεί φρένο στις τιμές των κεμπάπ

Θα γίνουν και άλλες εκλογές στην πρωτεύουσα. της Γερμανίας. Για την ιστορία: Η ψηφοφορία της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 κηρύχθηκε στη συνέχεια άκυρη.

Τώρα, περίπου 2,5 εκατομμύρια εκλογείς που έχουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να ξαναβάλουν το σταυρό τους στις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Το SPD θέλει να κάνει το ψηφοδέλτιο “νόστιμο” για τους ψηφοφόρους του με ιδιαίτερα “παράξενες” αφίσες: Στην περιοχή Friedrichshain-Kreuzberg, οι “σύντροφοι” διαφημίζουν την υποψηφιότητά τους με το σύνθημα: “Φρένο στην τιμή του Döner τώρα!”.

Σε ερώτηση της BILD, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας Vincent Wolff (32) επιβεβαιώνει ότι οι αφίσες προέρχονται από το SPD. “Θέλουμε να φέρουμε τα θέματά μας στους πολίτες. Και γι’ αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε προσοχή”.

Το παρασκήνιο των αφισών για το κεμπάπ: θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στον πληθωρισμό και τις αυξημένες τιμές. “Στη συνοικία Friedrichshain-Kreuzberg, αυτό απεικονίζεται καλύτερα με το κεμπάπ”, λέει ο Wolff.

Το κεμπάπ είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών ψηφοφόρων και έχει γίνει αισθητά ακριβότερο γι’ αυτούς. Ο λόγος είναι οι εκρηκτικές τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας.

“Οι μικροεπιχειρηματίες επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό”, εξηγεί ο Vincent Wolff.

Ο Wolff επισημαίνει ότι το κεμπάπ στο City-Imbiss στο Kottbusser Damm εφευρέθηκε από τον Mehmet Agün.

Ο Δήμος του Βερολίνου, από την άλλη πλευρά, γράφει στην ιστοσελίδα του ότι ο εφευρέτης ήταν ο Kadir Nurman στο σνακ μπαρ του στην Kurfürstendamm.

Ο σεισμός των τιμών του Döner συγκλονίζει τη Γερμανία

Υπάρχει τουλάχιστον συμφωνία ότι η αύξηση των τιμών του Döner έχει προ πολλού κλονίσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία.

Ο Gürsel Ülber, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τούρκων Παραγωγών Ντονέρ στην Ευρώπη, είχε ήδη δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο: “Ένα ντονέρ θα έπρεπε να κοστίζει 7,30 ευρώ”!

Τον Νοέμβριο, η BILD αναφέρθηκε σε ένα σνακ μπαρ στη Φρανκφούρτη/Μάιν. Εκεί, ο ιδιοκτήτης Ugor Yumusakbas χρεώνει πλέον δέκα ευρώ για το προϊόν του.

Λέει: “Η ποιότητα έχει την τιμή της. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορείτε να προσφέρετε ένα κεμπάπ με τρία ευρώ”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης