Ορισμένες μεταμφιέσεις απαγορεύονται: Έως και 10.000€ πρόστιμο

Η καρναβαλική σεζόν μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία. Στη Φραγκονία, επίσης, πραγματοποιούνται και φέτος πολυάριθμες καρναβαλικές εκδηλώσεις μετά το διάλειμμα της Κορώνας. Αλλά ορισμένες μεταμφιέσεις θα μπορούσαν γρήγορα να κοστίσουν ακριβά.

Οι καρναβαλιστές στην περιοχή του Ρουρ έχουν ήδη ξεκινήσει, επίσης, τα καρναβάλια παρασύρονται σε καρναβαλικά πάρτι, χορούς και παρελάσεις τα Σαββατοκύριακα. Φυσικά, ένα δημιουργικό κοστούμι είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν όμως πράγματι κοστούμια και αξεσουάρ που απαγορεύονται στη Γερμανία. Η χρήση ή ο χειρισμός τους μπορεί γρήγορα να κοστίσει ακριβά, με πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ.

Αυτές οι καρναβαλικές στολές απαγορεύονται

Μεταξύ άλλων, δεν επιτρέπονται οι στολές που μοιάζουν με αληθινές. Αν θέλετε να ντυθείτε αστυνομικός, πυροσβέστης ή αξιωματικός του στρατού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η στολή δεν μοιάζει με πραγματική στολή.

Ο λόγος είναι απλός: για να αποφευχθεί η σύγχυση με πραγματικούς αξιωματικούς ή διασώστες. Αν οι πραγματικοί αστυνομικοί ή πυροσβέστες θέλουν να συμμετάσχουν στο πάρτι μετά τη δουλειά, πρέπει επίσης να αλλάξουν τις στολές τους.

Απαγορεύονται επίσης ορισμένα σύμβολα, όπως η σβάστικα, ο κέλτικος σταυρός και τα SS.

Ακόμα και αν ο εν λόγω καρναβαλιστής δεν συμπαθεί τις ιδέες πίσω από τη στολή και θέλει απλώς να την κοροϊδέψει, μπορεί να αντιμετωπίσει ένα βαρύ πρόστιμο.

Το άρθρο 86α ορίζει ότι η χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών ή τρομοκρατικών οργανώσεων μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης έως τρία έτη ή πρόστιμο.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει σημαίες, διακριτικά, ομοιόμορφα είδη, συνθήματα και μορφές χαιρετισμού, καθώς και σημεία που μοιάζουν σε βαθμό σύγχυσης με τα αναφερόμενα σύμβολα.

Έχουν ήδη υπάρξει περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τα πραγματικά ομοιώματα σπαθιών, πιστολιών ή πολυβόλων δεν είναι επίσης καλή επιλογή στο καρναβάλι. Αυτά τα παραπλανητικά αληθινά αντίγραφα ονομάζονται “φαινομενικά όπλα”.

Όποιος τα φέρει δημόσια διαπράττει διοικητική παράβαση και κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κατάλογο των προστίμων.

Όχι απαγορευμένες, αλλά κρίσιμες καρναβαλικές στολές

Παρομοίως, υπάρχουν αποκριάτικες στολές που δεν απαγορεύονται επίσημα, αλλά δέχονται κριτική.

Αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να δεχτείτε σχόλια, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε το blackfacing, το yellowfacing (να ντυθείτε Κινέζος) ή μια ινδική στολή, καθώς αυτά έχουν επανειλημμένα επικριθεί για ρατσισμό.

Δεν συνιστάται επίσης να ντύνεστε “πρόσφυγας”, “τσιγγάνος” ή “Άραβας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.