Γερμανία: Ένας στους τέσσερις αμφιβάλλει για τη δημοκρατία στη χώρα

Η εμπιστοσύνη στην εκτελεστική εξουσία και τα κοινοβούλια έχει πληγεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται ακόμη και να μεταναστεύσουν, σύμφωνα με αντιπροσωπευτικές έρευνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt.

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι και (FDP) και η Σάρα Βάγκενκνεχτ (die Linke) αποδίδουν τις αμφιβολίες για τη δημοκρατία στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σχεδόν το ¼ των Γερμανών έχει αμφιβολίες για τη δημοκρατία στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, το 23% είναι της γνώμης ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία βρίσκεται στο δρόμο προς μια δικτατορία.

Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με τη  Welt, στους ευρωβουλευτές από την ομάδα CDU/CSU στην ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 18 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Μέρκελ, πρώην διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών του Βερολίνου (WZB), άλλες μελέτες για την εμπιστοσύνη στους θεσμούς επιβεβαίωσαν ότι η δυσαρέσκεια με την εκτελεστική εξουσία και τα κοινοβούλια είναι επί του παρόντος σημαντική.

“Υπάρχει πραγματικά ο κίνδυνος ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων να απομακρυνθεί από τη δημοκρατία επειδή δεν αντιλαμβάνονται πλέον τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ως καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά ως εκπαιδευτικά μέτρα”, λέει ο Αντιπρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι (FDP).

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.