Γερμανία: Η επικεφαλής της Greenpeace στο υπουργείο Εξωτερικών

Η Τζένιφερ Μόργκαν είναι ακτιβίστρια για το κλίμα για δεκαετίες και από το 2016 επικεφαλής της Greenpeace International.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, η 55χρονη Αμερικανίδα επικεφαλής της Greenpeace μετακομίζει στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να συνεργαστεί με την Υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ. .

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η Μόργκαν θα πάρει αρχικά τη θέση της ειδικής εκπροσώπου για το κλίμα και αργότερα θα γίνει Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η σταδιακή εισαγωγή της Μόργκαν στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι απαραίτητη επειδή είναι Αμερικανίδα πολίτης και πρέπει πρώτα να πάρει τη γερμανική υπηκοότητα.

Η Τζένιφερ Μόργκαν σπούδασε πολιτικές επιστήμες και γερμανική λογοτεχνία. Έχει εργαστεί για το Climate Action Network, την περιβαλλοντική ένωση WWF και την κλιματική δεξαμενή σκέψης E3G από το 1994.

Αναδείχτηκε επικεφαλής της Greenpeace International το 2016. Μοιράζεται τη διευθυντική θέση με την Μπάνι Μακ Ντίαρμιντ από τη Νέα Ζηλανδία.

Η υπουργός Εξωτερικών, θα παρουσιάσει αύριο την Τζένιφερ Μόργκαν σε συνέντευξη Τύπου. Οι δυο τους να γνωρίζονται από πολυάριθμα παγκόσμια συνέδρια για το κλίμα στα οποία συμμετείχε η Μπέρμποκ ως πολιτικός των Πρασίνων.

Τα καθήκοντα της Μόργκαν περιλαμβάνουν την ηγεσία της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για το Κλίμα στη Γερμανίας.

Η ομοσπονδιακή πρωτοβουλία έχει προϋπολογισμό σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζει έργα για το κλίμα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Μόργκαν θα διευθύνει ένα υποτμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών και θα αναλάβει την εκπροσώπηση της Γερμανίας στα παγκόσμια συνέδρια για το κλίμα.

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση στα τέλη Νοεμβρίου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Το «Spiegel» αναφέρει ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει αύριο την πρόσληψη της Μόργκαν.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, η νέα επίτροπος για το κλίμα θα πρέπει αρχικά να λάβει μισθό ίσο με του δημοσίου υπαλλήλου κατηγορίας Β6 (10.289 ευρώ το μήνα).

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.