Ο Lauterbach ασκεί κριτική στον Söder για τους νοσηλευτές

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach επέκρινε την πίεση της Βαυαρίας για την προσωρινή αναστολή της απαίτησης εμβολιασμού σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. “Νομίζω ότι αυτό είναι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD στο Βερολίνο την Τρίτη.

Είπε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί παρενόχληση του προσωπικού των εγκαταστάσεων, αλλά αφορά την προστασία των ανθρώπων. Ο Lauterbach μίλησε για ένα “εντελώς λανθασμένο μήνυμα”. “Δίνει το μήνυμα ότι η διαμαρτυρία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι πιο σημαντική για εμάς (…) από ό,τι η προστασία αυτών των ανθρώπων”.

Ο Lauterbach εξήγησε ότι η εφαρμογή του νόμου είναι θέμα των ομόσπονδων κρατιδίων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια, για παράδειγμα με υποδείγματα ειδοποιήσεων για τα υγειονομικά γραφεία, με τα οποία θα μπορούσαν να απευθύνονται στους εν λόγω υπαλλήλους. “Μπορούμε να βοηθήσουμε σε όλα. Αλλά δεν έχω δει κανένα συγκεκριμένο αίτημα, ούτε από τη Βαυαρία ούτε από το CDU”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.