Ο Lauterbach επιθυμεί επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Βαυαρία

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach επιμένει ότι η Βαυαρία θα πρέπει να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για το νοσηλευτικό και νοσοκομειακό προσωπικό. Δεν υπάρχει κανένας “μηχανισμός” που να αναγκάζει τον πρωθυπουργό Markus Söder να το πράξει αυτό.

“Ελπίζω ότι μπορούμε να εργαστούμε και εδώ σύμφωνα με την κοινή λογική”, δήλωσε ο Lauterbach στην εκπομπή “heute-journal” του ZDF το βράδυ της Τρίτης.

Είπε ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί δεν μπορεί να ανατραπεί τόσο εύκολα, αλλά ότι είναι απλώς δυνατόν να μην εφαρμοστεί. Ο Söder είχε ανακοινώσει την αναστολή της εφαρμογής.

Ο Lauterbach δήλωσε ότι εάν ένα κρατίδιο άφηνε να εννοηθεί πως δεν θα ελέγχεται η εφαρμογή του νόμου, τότε οι εγκαταστάσεις δεν θα ανέφεραν καν ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι είναι βέβαιος ότι το κύμα θα σπάσει μέχρι το Πάσχα. “Νομίζω μάλιστα ότι τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, επομένως, θα δούμε μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων και στη συνέχεια θα μπορούσε να μειωθεί”.

Ωστόσο, προειδοποίησε να μην αποσυρθούν τα μέτρα πολύ γρήγορα. Εάν στη συνέχεια εισαχθεί μια γενική υποχρέωση εμβολιασμού, η Γερμανία είναι επίσης προετοιμασμένη για μια υποτροπή το φθινόπωρο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.