Βαυαρία: Μερικές εβδομάδες καθυστέρηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας θέλει να εισαγάγει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης λίγο πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί ο πρωθυπουργός Markus Söder.

Η Βαυαρία εξακολουθεί να θεωρεί καλή ιδέα την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, τόνισε ο υπουργός Υγείας Klaus Holetschek στο βαυαρικό ραδιόφωνο την Πέμπτη.

Ωστόσο, η εισαγωγή του θα αναβληθεί κατά “μερικές εβδομάδες”, διότι πολλά ερωτήματα είναι ακόμη ανοικτά.

Ο Söder, από την άλλη πλευρά, είχε μιλήσει ακόμα τη Δευτέρα για “γενναιόδωρες μεταβατικές ρυθμίσεις”, οι οποίες “εκ των πραγμάτων θα ισοδυναμούσαν με αναστολή της εφαρμογής προς το παρόν”. “Για πόσους μήνες, θα το δούμε στη συνέχεια”. Η πολιτειακή κυβέρνηση είχε δεχθεί έτσι έντονη κριτική.

Ωστόσο, η ακριβής έναρξη της υποχρέωσης εμβολιασμού σε εγκαταστάσεις στις 15 Μαρτίου εξακολουθεί να μην αναμένεται στη Βαυαρία. Ο Holetschek δήλωσε στο βαυαρικό ραδιόφωνο ότι η επιβολή της νομοθεσίας δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

“Φυσικά ο νόμος έχει νόημα. Αλλά πρέπει επίσης να είναι εφικτό όσον αφορά την επιβολή”. Ο Holetschek, από την πλευρά του, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον καγκελάριο Olaf Scholz ότι δεν προχώρησαν στην καθιέρωση μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.